Tečaj Bowen tehnike – 2019/20.

NAJAVA: Nakon tri godine ponovo organiziramo tečaj Bowen tehnike u Osijeku u suradnji s Poliklinika OTOS Vita. Dobro došli!
Modul 1: 23-24.11.2019.
Modul 2: 18-19.01.2020.
Modul 3: 7.-8.03.2020.
Pismena provjera, ponavljanje i radionica: 25-26.04.2020.
Praktična provjera: 9.05.2020.
Link za FB event: https://www.facebook.com/events/429456990969406/
Upit za prijavu molim poslati na: ozana@ergovita.hr
Tečaj je popunjen!

ZAGREB – datumi održavanja novog ciklusa u Zagrebu u Poliklinici Sveta Katarina.
Modul 1: 8-9.02.2020., Modul 2: 14-15.03.2020., Modul 3: 18-19.04.2020.. Ponavljanje I pismeni: 16-17.05.2020.. Praktična provjera: 6.06.2020.
Tečaj je popunjen!

Datumi održavanja tečaja 2019. – Zagreb – HZF
Ponavljanje: 12-13.09.2019., Ispit: 18.10.2019.

Tečaj Bowen tehnike usmjeren je obučavanju zdravstvenih djelatnika Bowen metodi po visokim standardima. Sastoji se od 20% teoretskog dijela i 80% praktičnog. Maksimalan broj polaznika je 16, što omogućuje svakom polazniku dovoljno pažnje od strane instruktora, da se uvjeri u pravilnost izvedbe tehnika, zbog čega se stječe i samopouzdanje u svladavanju novog gradiva.

Trajanje: Tečaj traje devet nastavnih dana raspoređenih u module, tijekom 6-10 mjeseci.

Cilj: stjecanje znanja i vještina iz Bowen tehnike.

Prijava: pošaljite svoj mail ako želite upis na listu za sljedeću grupu na ozana@ergovita.hr
Napomena: datumi održavanja tečaja podložni su promjenama.

Organizator: Ergovita

Mjesto održavanja: Hrvatski zbor fizioterapeuta, Zagreb

Instruktorica: Ozana Pope-Gajić, mag.med.techn, bacc.fizioterapije, Bowen terapeut

Kotizacija: U cijenu tečaja uključeni su Modul 1 (dva dana), Modul 2 (dva dana), Modul 3 (dva dana), Dani ponavljanja (1,5 dan) i ispit; pisani materijali, polaganje ispita i po uspješno položenom ispitu certifikat.

Predviđeni broj polaznika: 14

Napomena: Ovaj tečaj priznat je i bodovan od Hrvatske komore fizioterapeuta s 20 bodova za polaznike, te od Hrvatske komore zdravstvenih radnika s 15 bodova za polaznike.

Nastavni sadržaji:
Utemeljen je na programu The Bowen School for Healthcare Professionals, gđe Anneke Loode, dipl MSCP MBTER HPC Registered iz Velike Britanije.
Sadržaj prvog modula je primjena Bowen tehnike na području: kralježnice, nožnog zgloba, koljenog zgloba, stražnje lože natkoljenice /hamstringsa, ramenog zgloba, lakatnog zgloba i ručnog zgloba.
Sadržaj drugog i trećeg modula je primjena Bowen tehnike na: zdjeličnom i kokcigealnom području, temporomandibularnom zglobu, području dojki i bubrega te tretmane specifičnih stanja kao što su astma, alergije, novorođenačke kolike.
Nakon završenog prvog modula terapeut može tretirati klijente u svojoj svakodnevnoj praksi.
Četiri dana ponavljanja provode se u sklopu svakog modula i preduvjeti su za pristupanje završnom ispitu. Uvjet za polaganje ispita su obrađeni primjeri prikazi slučaja s pacijentima (case study), gdje je opisan rad sa dvadeset pacijenata (u njihova tri kontinuirana dolaska na tretman). Ispit se sastoji od pisane provjere teorijskog dijela, od praktične provjere vještine rada Bowen metode, te od uspješno provedenih 20 prikaza rada na pacijentima.

Predznanje: Potrebno je imati predznanje iz anatomije i fiziologije, te imati iskustvo u manualnim vještinama u radu s pacijentima.

Stručno uvjerenje: Uspješnim polaganjem ispita, polaznici stječu certifikat Tečaja Bowen tehnike.

Pravila sudjelovanja u tečaju Bowen tehnike

1. Broj sudionika

Tečaj Bowen tehnike održat će se samo ako postoji barem deset sudionika. Najveći predviđeni broj sudionika je šesnaest; iznad tog broja upisivanje neće biti prihvaćeno.

2. Upis i kotizacija

Ispunjenu i potpisanu prijavnicu potrebno je poslati organizatoru tečaja putem e-mail-a ili pošte, prijavnica je obvezujuća. Po primitku odgovora da ste primljeni na tečaj pristupa se plaćanju. Ako imate problema ili nejasnoća vezanih uz rok uplate slobodno nas kontaktirajte na info@ergovita.hr.

Cijena kotizacije uključuje predavanja (koja su obvezna i uvjet za izlazak na ispit), pisane materijale na hrvatskom jeziku, korekcije i osvrt na case study, kao i sve konzultacije s instruktorima putem e-maila tijekom cjelokupne edukacije, te certifikat po uspješno položenom ispitu.
Osvježenje na tečaju (čaj i kava) također su u cijeni.

U kotizaciju nisu uključeni transport, ručak i smještaj.

3. Povrat kotizacije

Naknada za sudjelovanje će biti vraćena u cijelosti, u slučaju nedovoljnog broja registriranih kandidata ili zbog razloga koji se mogu pripisati organizatoru.

Imate pravo na povrat kotizacije:

• Ukoliko se odustane u bilo kojem vremenu prije početka tečaja, a završno sa četiri tjedna prije tečaja, biti će vraćen uplaćeni iznos, umanjen za polog u iznosu od 500 kn.

• Ukoliko se odustane u roku od četiri tjedna prije početka tečaja ili istom ne prisustvuje nemate pravo na povrat uplaćenog iznosa.

• Ukoliko organizator zbog ozbiljnih razloga treba promijeniti datum tečaja; sudionici će biti promptno obaviješteni.

4. Diploma

Certifikat tečaja Bowen tehnike izdaje se samo ukoliko se tečaj pohađa u cijelosti (svi Moduli i dani Ponavljanja su obvezni!) i tek nakon uspješnog položenog ispita.

4. Napomena
Ponovni izlazak na ispit, u slučaju ne zadovoljavanja kriterija iz poznavanja materije, biti će dodatno naplaćen.
Nadoknada eventualnog izostanka s bilo kojeg dana tečaja (Moduli 1&2&3, Ponavljanja 1&2&3) biti će dodatno naplaćena, a uvjeti nadoknade biti će dogovoreni u skladu s mogućnostima predavača i vremenskim okvirima.

 

Dodatne informacije i prijave za tečaj na info@ergovita.hr