Dodatna edukacija za Bowen terapeute

Bowen u praksi – rad s trudnicama, rodiljama i djecom” Osijek, 11.11.2023.
Jednodnevna radionica namijenjena Bowen terapeutima koji rade ili žele raditi s trudnicama, rodiljama i djecom.  Predavač: Ozana Pope-Gajić, mag.med.techn., bacc.fizio., Bowen instruktorica, Voditeljica tjelesnih aktivnosti za trudnice, Unicefova edukatorica za trudničku pripremu.
Lokacija: Poliklinika Otos Vita,  Vukovarska 1, Osijek. Satnica: 9-17h
Kotizacija: 200 €
Predavačica: Ozana@ergovita.hr;
Tečaj je na hrvatskom jeziku.
Više o sadržaju tečaja i instruktorici.
Link za prijavu.

“Bowen u praksi – rad s trudnicama, rodiljama i djecom” Osijek, 27.05.2023.
Jednodnevna radionica namijenjena Bowen terapeutima koji rade ili žele raditi s trudnicama, rodiljama i djecom.  Predavač: Ozana Pope-Gajić, mag.med.techn., bacc.fizio., Bowen instruktorica, Voditeljica tjelesnih aktivnosti za trudnice, Unicefova edukatorica za trudničku pripremu.
Lokacija: Poliklinika Otos Vita,  Vukovarska 1, Osijek. Satnica: 9-17h
Kotizacija: 200 €
Predavačica: Ozana@ergovita.hr;
Tečaj je na hrvatskom jeziku.
Više o sadržaju tečaja i instruktorici.
Link za prijavu.


Bowen in Action” Zagreb, 05.06.2023. Radionica je popunjena!
Iz Australije nam dolaze Dr Romney Smeeton i Graham Pennigton, održati klinički dan s prezentacijom rada na pacijentima uz pojašnjenja terapijskog procesa u vidu odgovora na pitanja. Klinički dan odvija se na engleskom jeziku bez prijevoda. 

Ovo je neprofitni događaj - sav profit bit će doniran u dobrotvorne svrhe!

Satnica: 9-16:00h
Prijava je moguća samo za Bowen terapeute koji imaju završeni IOS.
Cijena: 100 eur (sav profit bit će doniran u dobrotvorne svrhe).
Više o radionici.


The Importance of Symmetry (IOS), Extended version, Zagreb, 02-04.06.2023. Tečaj je popunjen!
Trodnevna radionica za Bowen terapeute sastoji se od radionice IOS (važnost simetrije) i dodatnog dana u kojem se prezentira drugi dio IOS-a,  pod naslovom Ciljanje primarne disfunkcije TPD (Targeting primary disfunction). Predavač: Graham Pennington.
Kotizacija:  €495 (10% popusta za rane prijave do 01.03.2023.). Ponavljači plaćaju cijenu s popustom  €395. Prednost imaju polaznici koji će pohađati radionicu prvi put. Satnica: 9-16:30h
Koordinatorica: Ozana@ergovita.hr;
Tečaj je na engleskom jeziku bez prijevoda.
Više o sadržaju tečaja i instruktoru.


Fine Tunning the Neck – Zagreb, 22-23.04.2023.
Philip Steward
Sadržaj radionice.

Bowen Technique – Common Patterns & Clinical Practice – ZAGREB
A one-off workshop with Graham Pennington and Dr. Romney Smeeton
Dvodnevna radionica koja će se održati 2-3.11.2019. je popunjena.
Kontakt za informacije: ozana@ergovita.hr

The Importance of Symmetry (IOS), Zagreb, 4-5.05.2019.
Radionicu drže naši kolege iz Velike Britanije, Robert Smith i Matt East.
Lokacija: Poliklinika Sv.Katarina
Jezik tečaja: Engleski
Kotizacija: Early-bird do 15.02.2019. €260; za one koji ponavljaju €170. Nakon tog datuma je puna cijena tečaja €290 (€180 za ponavljače).
Informacije i prijave: ozana@ergovita.hr

Skype radionica -Alastair McLoughlin – tretiranja ožiljkastog tkiva
Zagreb, Re-Alignment, siječanj 2018.

Drugi skup Bowen terapeuta – Zagreb, studeni 2017.
Dragi kolege, drugi skup Bowen terapeuta prošao je sjajno.
Za vas koji, na žalost, niste uspjeli doći složila sam kratki pregled.
S radnim dijelom počeli smo kojih pola sata kasnije zbog tehničkih poteškoća, ali je to bila odlična prilika da se ljudi upoznaju (ili bolje upoznaju) uz kavu i čaj u šarmantnom loungeu Instantoffice-a. S upoznavanjem smo i započeli skup, te smo prvih sat vremena imali prilike poslušati poticajne priče u obliku kratkog predstavljanja kolega – gdje rade, Bowen put, vrste pacijenata, specifičnosti baš njihovog rada i viđenja Bowena.
U uvodnom dijelu sjetili smo se prvog skupa 2014. godine, prošli smo slikom i komentarima kroz “povijest” Bowen grupa u Hrvatskoj (još od 2009.) i vidjeli da nas ima 87.
Nakon toga bilo je govora o mjestu Bowen tehnike u medicinskoj profesiji u Hrvatskoj, predočeni su dokumenti kojima se prepoznaje Bowen kao terapeutska metoda koju provode zdravstveni djelatnici u zdravstvenim ustanovama, te nalazi liječnika koji svojim pacijentima propisuju upravo Bowen. Podsjetili smo se aktivnosti koje smo provodili od 2009. do danas (od predavanja, gostovanja na radiju, televiziji, članaka u novinama). Podsjetili smo se i naprednih radionica s raznim internacionalnim instruktorima i dragim gostima iz cijelog svijeta!
Nakon pauze za kavu održana su dva prekrasna predavanja kolegice Maje Vezmarović Bojanić: Utjecaj Bowen tehnike na mobilnost ruke kod djeteta i kolegice Vesna Genc: ADHD i Bowen. Kolegice su iznijele odlične primjere iz prakse koje su potkrijepile mogućnost pristupa tehnici na strukturalni i cjeloviti način.
Na kraju, podijelila sam nešto što sam i ja dobila kao dar, a to je učenje gospodina Romney Smeetona. Prezentirala sam u kratkim crtama teorijske značajke bazičnog Tomovog rada, te svoju skromnu interpretaciju Romneyeve interpretacije rada gospodina Toma Bowena.
Kako je planirano, skup je završio u 13 sati, nakon čega smo se obilno i s guštom počastili u Batak Grillu na Radničkoj cesti.
Hvala kolegama koji su doputovali iz Pule, Livada, Slatine, Lošinja, Osijeka, Kutine, Siska, Varaždina, Čakovca i svima koji su iz Zagreba a odvojili su vrijeme da uveličaju ovaj skup! Hvala Maja i Marina na organizacijskim podrškama!

The Importance of Symmetry – Extended Version
Gospodin Graham Pennington održati će u Hrvatskoj trodnevnu radionicu “The Importance of Symmetry – Extended Version”. Radionica će se održati u Zagrebu 1.-3. srpnja 2016. Priključiti se mogu svi Bowen terapeuti kao i Bowen studenti koji su pri završetku svoje edukacije.
Cijena radionice – 450 eura.
Cijena s popustom za polaznike koji ponavljaju radionicu – 320 eura.
Popust za rane prijave (“early birds“):
NOVI POLAZNICI: prije 20.05. cijena je 380 eura; prije 16.06. je 420 eura
ZA POLAZNIKE KOJI PONAVLJAJU RADIONICU: prije 20.05. – 270 eura; prije 16.06.- 300 eura
Informacije i prijave: ozana@ergovita.hr

Napredni Bowen tečaj – “Advance Your Bowen 1” u organizaciji The Bowen School for Healthcare Professionals, instruktor gđa Anneke Loode
Primamo prijave za dvodnevni tečaj koji će se održati 25-26.06.2015.. Informacije i prijave za tečaj na info@ergovita.hr
Prijavnica: AdvancedBowen-2015

Zdjelica i lumbalna kralježnica – The Pelvis & Lumbar spine – Dvodnevna radionica gospodina John Garfielda, Bowen terapeuta iz Australije održat će se 12. i 13. rujna 2015. u Zagrebu. Više o samoj radionici možete pronaći na službenim stranicama gospodina Garfielda-a.
Prijave za tečaj popunjavanjem online formulara.

Tečaj Umijeće Bowena – The Art of Bowen – 21.-22. ožujka 2015. u Rumunjskoj se održava dvodnevna radionica g. Alastair McLoughlina. Radionicu ugošćuje Terapie Bowen Deva https://www.facebook.com/bowendeva?fref=ts. Prijave na email anne.matei@gmail.com ili artofbowen@terapie-bowen.com. Ima još slobodnih mjesta.

Važnost simetrije – The Importance of Symmetry – Dvodnevna radionica za Bowen terapeute koju drži g. Graham Pennington održat će se 14. – 15. lipnja 2014.. Namjera ove radionice je educirati Bowen terapeute za adekvatnu procjenu pacijenta, koja ima za cilj uklanjanje mišićne napetosti i disfunkcije koju uzrokuje ista. Svrha radionica nije učenje ”nove” Bowen tehnike, već kvalitetnija procjena u radu terapeuta i primjena iste. Radionica će poboljšati Vaše samopouzdanje i Vaše kliničke rezultate bez narušavanja osnova ove tehnike. Vjerujem da će zauvijek promijeniti način na koji prakticiramo Bowen tehniku. Informacije i prijave za tečaj na info@ergovita.hr, prijavnicu možete pronaći i na službenim stranicama gospodina Pennington-a.

Fascija, vještine dodira i palpacije za Bowen praktičare – radionica koju drži g.John Wilks održat će se 2. i 3. studeni 2013. Na ovoj radionici bit će govora o različitim receptorima koji se nalaze u fasciji i drugim oblicima vezivnog tkiva. Na radionica će biti pojašnjeno kako različiti receptori reagiraju na različite vrste dodira (npr. brzina, dubina pritiska i sl.) koji se koriste u različitim Bowen potezima, i kako praktičar može koristiti Bowen poteze za postizanje određenih učinaka. Radionica će uključivati praktični rad i teoriju, te će analizirati znanstvenu pozadinu u radu s različitim razinama pritisaka u akutnim i kroničnim slučajevima. Obradit će se i različitost između medijalnih i lateralnih poteza u postizanju konkretnih učinaka s raznim klijentima i uvjetima. Tečaj se fokusira na poticanje povećane osjetljivosti na odgovore tijekom tretmana i na razumijevanje o tome što ti odgovori znače u smislu terapeutskih mogućnosti.
Napredni Bowen tečaj – “Advance Your Bowen 1” u organizaciji The Bowen School for Healthcare Professionals, instruktor gđa Anneke Loode
Dvodnevni tečaj održan je 9. i 10.02.2013. Informacije i prijave za tečaj na info@ergovita.hr

Kratki EmmTech ili profesionalni Emmett tečaj – Emmett tehnika se može koristiti na komplementarni način s bilo kojom drugom fizikalnom ili manualnom tehnikom, te sustavom vježbanja, a nudi vrijedan dodatak za svakoga tko želi olakšati bol i nelagodu ili vratiti koštano-mišićnu funkciju svojim klijentima. Instruktor za Hrvatsku gđa Anneke Loode. Dodatne informacije na stranici Emmett organizacije Hrvatska

Bowen tehnika u Hrvatskoj