Novosti

 

Generacija 18. Zagreb – Čestitke kolegama koji su se stručno usavršili iz područja Bowen tehnike. Nakon odslušana tri modula, odrađivanja 60 tretmana s pacijentima, položenog pisanog dijela provjere, te uspješnog polaganja provjere vještina i praktičnih znanja zasluženo su im dodijeljeni certifikati za provođenje Bowen tehnike.
Čestitamo svima!
Hvala Specijalna Bolnica Sv. Katarina na izvrsnom prostoru za održavanje edukacija, Jelena Kelemen i Marina Grgić na organizaciji.

Edukacijski ciklusi tečaja Bowen tehnike 2024. započeli su u Zagrebu i Splitu – Prošlog je vikenda u Zagrebu nova grupa započela put svoje edukacije Bowen tehnike za zdravstvene djelatnike s instruktorom Ozren Matišić. Uz grupu koja je na sredini svoga učenja u Zagrebu, i nedavno pokrenuti ciklus u Splitu, trenutno je 34 polaznika u procesu edukacije. Čestitamo svima na izboru ove prekrasne tehnike, te se nadamo da će svi uspješno završiti i krenuti obogaćeni na svoj daljnji terapeutski put. Vidimo se uskoro na budućim učenjima i usavršavanjima.

U Zagrebu je 05.06.2023. održana radionica Bowen in Action s uglednim predavačima i terapeutima iz Australije Dr. Romney Smeeton i Graham Pennington. Polaznici radionice bili su Bowen terapeuti iz Hrvatske i svijeta. Na radionici je prezentiran klinički rad s pacijentima, uz proširenje znanja i vještina sudionika.

Profit održane radionice namijenjen je u humanitarne svrhe. Odlučili smo uplatu sredstava (1700 euro) izvršiti na račun udruge Vukovarski leptirići https://www.vukovarski-leptirici.hr/ iz nekoliko razloga.
Značajan dio područja rada Thomasa Bowena, pokojnog autora tehnike, bio je usmjeren osobama s poteškoćama. Jednom mjesečno, subotom, radio bi s djecom i odraslima s poliom, cerebralnom paralizom i drugim poteškoćama. To je bio njegov humanitarni rad kojeg su nastavili njegovi učenici, uključujući Dr. Romney Smeeton. Humanitarni rad s pacijentima održali su desetak godina nakon Thomasove smrti.

Dolazak Bowen in Action radionice u Hrvatsku predstavlja održavanje tradicije pomaganja osobama u potrebi, na spomen autora tehnike.

Posebno nas veseli što ćemo donacijom pripomoći radu udruge koja radi s djecom s poteškoćama, te udruzi koja nam je otvorila vrata za prvo predstavljanje Bowen tehnike u Hrvatskoj. Naime, 2013. kolegica Lidija Titorić Aeberhard održala je predavanje za roditelje i upoznala ih s ovom sjajnom metodom koja zajedno s ostalim rehabilitacijskim konceptima unaprijeđuje kvalitetu života osoba u potrebi.
Ovime zatvaramo jedan krug, no sigurni smo da će se otvoriti novi krugovi dobrote u vremenima koja slijede!

Zahvalni smo našim gostima iz Australije na humanitarnom radu, te svim sudionicima koji su svojim prilozima doprinijeli donaciji.


Završena je trodnevna radionica Importance of Symmetry – extended version čiji je predavač Graham Pennington iz Australije. Pedesetak sudionika iz raznih dijelova svijeta imali su prilike usvojiti ili ponoviti znanja i vještine procjene i korekcije tonalne asimetrije, te utvrđivanja primarnog uzroka disfunkcije. Organizacija ovog važnog događaja za Bowen terapeute bila je priličan izazov, ali i veliko zadovoljstvo. Vjerujem da su gosti iz Hrvatske, BiH, Srbije, Grčke, Australije, UK, Austrije, Portugala i Amerike ispunili svoja očekivanja i da se vidimo opet!
2-4.6.2023., Zagreb


Iza nas je još jedna radionica Bowen u praksi – rad s trudnicama, rodiljama i djecom održana u Osijeku, Poliklinika OTOS Vita s instruktoricom Ozana Pope-Gajić. Veseli nas što ste potvrdili i produbili postojeća znanja, otvorili novo poglavlje odlukom da krenete u smjeru specifičnog Bowen rada i želimo vam puno uspjeha u tome! Prva takva radionica održana je dva mjeseca ranije u Zagrebu u Specijalnoj bolnici Sv. Katarina s 20 sudionika iz Hrvatske i BiH. Ožujak i svibanj 2023.

Dvije grupe Bowen terapeuta u Zagrebu s gostom predavačem iz UK Phil Steward na radionici “Fine Tunning the Neck” kod naših domaćina Specijalna Bolnica Sv. Katarina (travanj 2023.)
Fino “naštimani” nakon fine radionice, zadovoljni novim vještinama i kliničkim razmišljanjima koje su primjenjive na svakom pacijentu!

Završena su još dva Bowen tečaja u organizaciji škole Bowen Hrvatska.
Iskrene čestitke polaznicima  14. i 15. generacije Bowen terapeuta škole Bowen Hrvatska i njihovom instruktoru Matišić Ozrenu na uspješno provedenom edukacijskom ciklusu u Poliklinici Otos Vita Osijek i Specijalnoj bolnici Sv.Katarina Zagreb.
Hvala na povjerenju, entuzijazmu te profesionalnom i etičnom provođenju Bowena čime održavamo zavidnu razinu koju ova tehnika ima u Hrvatskoj.

Čestitke grupama 2020. i 2021.
S čestim pauzama i po prvi put uvedenim i učenjima na daljinu, uspjele su završiti svoju edukaciju i generacije zahvaćene epidemijskom krizom.
Sve najbolje im želimo u radu!

London – Targeting Primary Disfunction – 2019.

Daljnje unaprijeđenje znanja i vještina s vrsnim instruktorom Graham Pennigtonom. Londonska radionica je bila iznimno korisno učenje za ubrzanje metodičkog procesa i još veće olakšavanje prijenosa potrebnog znanja polaznicima za postizanje što boljih rezultata u praksi.


Intenzivna Bowen radionica – Rijeka – 2019.

Još jedna odlična prilika za našu instruktoricu Ozanu Pope-Gajić, bila je petodnevna intenzivna radionica s Dr. Romney Smeeton direktnim učenikom Tom Bowena i Graham Penningtonom u Rijeci. Učenje je bilo još kvalitetnije zahvaljujući grupi koju su činili internacionalni Bowen instruktori.

Zagreb – 2019. – Bowen Technique Common Patterns & Clinical Practice
Jedinstveni događaj, radionica održana samo u Hrvatskom s domaćim i internacionalnim terapeutima. Predavači – Graham Pennington i Romney Smeeton, direktni učenik Tom Bowena.
Brilliant weekend with amazing teachers and inspiring students!!!
Thank you Romney Smeeton and Graham Pennington for this fantastic workshop “Bowen Technique Common Patterns & Clinical Practice” in Zagreb, Croatia.

Novih 12 Bowen terapeuta u 2019. godini
Hrvatska je bogatija za 12 novih, odličnih kolega Bowen terapeuta koji su taj naziv stekli nakon višemjesečne edukacije i nakon polaganja pisane i praktične provjere te primjerenom izradom radova s prikazima pacijenata. 12 novih kolega, fizioterapeuti i kineziolog, započeli su isti trening na Modulu 1 tečaja Bowen tehnike. Zahvaljujemo Hrvatskom zboru fizioterapeuta što su nam bili domaćini!
#Bowen TehnikaHrvatska

Novih 16 Bowen terapeuta
6. listopada 2018.
Čestitamo ovim divnim kolegama koji su danas u Zagrebu položili svoju zadnju provjeru vještina i stekli pravo zvati se Bowen terapeutima. Njih 16 će diljem Hrvatske nastaviti pruźati usluge iz ove cjelovite manualne tehnike na veselje sadašnjih i budućih pacijenata. Potičemo sva daljnja učenja i unaprijeđenja stečenih znanja te se veselimo nekim budućim susretima. Zahvaljujemo dobrim domaćinima Renato Derković i poliklinika Sv. Katarina.
#BowenTehnikaHrvatska

Radionica “Primjena Bowen i Emmett metode u tretmanu pacijenata s boli” na 4. Kongresu iz liječenja boli u organizaciji Hrvatskog društva za liječenje boli, Hrvatskog liječničkog zbora
Dvadesetak liječnika iz raznih dijelova Hrvatske, multidisciplinarnih specijalnosti (anesteziolozi, fizijatri, obiteljski liječnici, neurolozi) kojima je uža specijalnost liječenje akutne i kronične boli upoznali su se ukratko s Bowen i Emmett metodom, vidjeli prikaz slučaja primjene Emmett tehnike kolegice Vanja Matković sa Zavoda za liječenje boli, KBC Osijek i upoznali se s jednom zanimljivom Emmett korekcijom vrata. Zadovoljni predstavljenim zaključili smo da se radi o jednostavnim, brzim i sigurnim metodama pomoći pacijentima i da bi trebale biti dostupnije unutar javnog zdravstva.
19.05.2018.

Skype radionica -Alastair McLoughlin – tretman ožiljaka
14, 01.2018. Jučer smo u prostorima Re-Alignmenta imali priliku održati Skype radionicu gdje smo ugostili gospodina Alastair McLoughlin na temu tretiranja ožiljkastog tkiva. Hvala ekipi na odazivu – Petra Stefek Margareta Kocman Marijana Majdak Marina Borak Marko Koscak Maja Hranilovic Marta Milunović 🙂


Status – položili!
4. studenoga 2017. · Zagreb
Čestitke kolegama koji su danas položili praktični ispit iz Bowen tehnike i time završili sve provjere (od teorijske do procjene izrade slučajeva) i stekli naziv Bowen terapeuta!

Poliklinika Sv Katarina nam je i ovom prigodom omogućila odlične uvjete rada, zahvaljujemo i veselimo se nastavku suradnje s novom grupom sljedeće godine.

Svaka grupa je veliko veselje i još veće nadahnuće za dalje. Puno smo naučili jedni od drugih. Hvala vam na povjerenju!

Drugi skup Bowen terapeuta u Zagrebu
5. studenoga 2017. · Zagreb
Bilo je lijepo biti u društvu svih kolega koji rade Bowen tehniku i podijeliti vlastita iskustva iz prakse. Hvala Ozana Pope-Gajić koja je ljubav i entuzijazam prema Bowen tehnici prenijela na sve nas! Hvala našim malim i velikim, mladim i malo starijim klijentima koji imaju povjerenja u svoje terapeute i tehniku koja mijenja pristup i način rada nas terapeuta. Broj Bowen terapeuta svake godine raste, sada nas je više od 80 koji radimo i djelujemo na području Hrvatske.

Radionica Važnost simetrije
4. rujna 2017. · Ljubljana, Slovenija
Radionica Važnost simetrije gospodina Graham Pennington u Ljubljani prošla je savršeno.
Divna nova znanja i vještine i još bolje druženje a sve u organizaciji odličnih koordinatorica – Renata i Zalika job well done 👍👍👍
Graham you were great too 😊😎

Novi Bowen terapeuti u Hrvatskoj i BiH
Nakon održane provjere znanja u rujnu u Zagrebu, ponosni smo na 16 novih Bowen terapeuta i želimo im uspješan rad!

ispit-bwen-zagreb

Tečaj Bowen tehnike za zdravstvene djelatnike
OBAVIJEST: grupa koja kreće s edukacijom Bowen tehnika za zdravstvene djelatnike u Zagrebu u rujnu je popunjena, no prijave i dalje stižu pa se planira otvaranje još jedne skupine.
Prijave i informacije na ozana@ergovita.hr

novi-tečaj

Gospodin Graham Pennington, naturopat i praktičar Kineske tradicionalne medicine održao je od 1.-3.07.2016. u Zagrebu, iznimno kvalitetnu trodnevnu radionicu pod nazivom “Važnost simetrije – proširena verzija”. Gospodin Pennington autor je knjige “A textbook of Bowen technique“, koja oblikuje jedan napredni pogled na Bowen tehniku, koji se bazira na procjeni simetrije tijela, uočavanju faktora koji narušavaju tu simetriju i njihovog otklanjanja – čime se postiže trajni učinak balansa tijela. Na radionici smo imali priliku usvojiti vještine ovakvog pristupa. Iznimno smo počašćeni odlukom da kao jednu od svojih destinacija za proširenu radionicu izabere baš Zagreb, a i odlukom dragih gostiju, kolega iz susjednih država – Slovenije, Italije, Irske, Škotske, Engleske, Južnoafričke republike i Njemačke, da nam se pridruže. Uz usvajanje novih znanja to je bilo odlična prilika i za internacionalno druženje Bowen terapeuta!

graham-2016

Primjena Bowen metode u terapiji smrznutog ramena
U Splitu, 1.04.2016., Bowen terapeutkinje Leda Borovac Štefanović i Gordana Paškov Dugandžija održale su predavanje bodovano od Hrvatske komore fizioterapeuta, na temu primjene Bowen metode u terapiji smrznutog ramena.
Po završetku Bowen izlaganja kolegice su predstavile još jednu australsku manualnu metodu ?Emmett tehniku?. Domaćin je bila Ustanova za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju Priska Med
Informacije i prijave: lbstef@gmail.com; 098-9434-767 (Leda)
leda-goga-bowen

Simpozij u Chicagu – Views of the past & visions for the future
U četvrtak, 8.10.2015. u Chicagu, USA održan je simpozij Bowen terapije. Simpoziju su prethodile intenzivne radionice za malu skupinu Bowen terapeuta koje je držao gospodin Romney Smeeton, doktor kiropraktike, jedan od šest Bowenovih učenika. Gospodin Smeeton je zadnjih 40 godina primjenjivao i razvijao naučenu tehniku u svojoj klinici. Zajedno s još deset kolega iz cijelog svijeta, potpredsjednica Udruge Ozana Pope-Gajić prisustvovala je tim intenzivnim radionicama. U radnoj skupini koja je zadnjih godinu dana svojim diskusijama pridonijela prijedlozima razvoja Bowen tehnike i sudjelovala u kreiranju aspekata za budućnost su još troje kolega, a osim potpredsjednice Ozane članica iz Hrvatske je i tajnica udruge gđa Draženka Šarić Šimić, te vlasnica Bowen škole u Hrvatskoj gđa Anneke Loode.
Sve stečene spoznaje Ozana će u dogledno vrijeme podijeliti s članovima Udruge i ostalim zainteresiranim kolegama iz susjednih nam zemalja.
simpozijRomneysimpozij-2

Prijave za tečaj Bowen tehnike za zdravstvene djelatnike – Osijek, Zagreb
bowen-prijavnica-2015&16-Osijek
bowen-prijavnica-2015&16-Zagreb
Opširnije informacije o uvjetima i održavanju tečaja.

Applied Myoskeletal soft tissue Therapy – AMT radionica
12. i 13. rujna 2015. po prvi puta u Hrvatskoj imali smo priliku ugostiti australskog manualnog terapeuta Gsp John Garfielda sa radionicom -The Pelvis & Lumbar Spine.
Pristup karakterizira direktna i precizna procjena uzroka problema, rad na mekom tkivu u svrhu rješavanja disbalansa/boli. Metoda je jednostavna u svojoj primjeni, ugodna za klijenta, ne iziskuje puno vremena, niti dolazaka i učinkovito se kombinira sa drugim tehnikama. Kako bi rezultati bili što učinkovitiji i trajniji Gsp Garfield naglašava važnost mišićne reedukacije primjenom seta adekvatnih, a jednostavnih vježbi. Ovim putem zahvaljujem se svima koji ste sudjelovali, našim dragim kolegama iz Slovenije i Bugarske te Gsp Garfieldu što je u svoju europsku turneju uvrstio Hrvatsku Bilo mi je zadovoljstvo družiti se sa Vama. Opširnije o AMT radionicama.

Prezentacija Bowen tehnike u Mostaru
Na prvom međunarodnom fizio kongresu u Mostaru 05.-07.06.2015. gđa Draženka Šarić Šimić, održala je radionicu, prezentaciju i demonstraciju Bowen tehnike. Interes sudionika je bio velik, kako za teoriju tehnike tako i za njenu praktičnu primjenu. U Bosni i Hercegovini već ima Bowen terapeuta, a nakon ovog uspješnog predstavljanja nadamo se da će ih biti još i više. Skup je prošao sjajno, s odličnim predavanjima i zanimljivim radionicama.
Mostar-B-1B-M-3

Nova grupa započela s edukacijom
Ove godine upisana je još jedna grupa budućih Bowen terapeuta. Održan je Modul 1 u Zagrebu. Djelić atmosfere s tečaja.
2015-Bowen-1

Napredni Bowen tečaj – “Advance Your Bowen 1”
U organizaciji The Bowen School for Healthcare Professionals, instruktor gđa Anneke Loode
Dvodnevni tečaj održat će se 2015.-e godine. Informacije i prijave za tečaj na info@hubt.hr

Predavanje o Emmett tehnici
Pozivamo sve kolege Bowen terapeute na predavanje s demonstracijom Emmett tehnike, nove manualne tehnike iz Australije, održat će u Zagrebu 10.09. u 18 sati instruktorica Anneke Loode, fizioterapeutkinja iz Nizozemske. Ulaz je besplatan, uz obveznu najavu dolaska. Sudionici ostvauju popust na Modul1&2 koji se održavaju 13-14.09.2014.Prijave i informacije na ozana@ergovita.hr
emmett-3
Radionica: Važnost simetrije

Gospodin Graham Pennington, Bowen terapeut, naturopat i praktičar Kineske tradicionalne medicine održao je iznimno kvalitetnu dvodnevnu radionicu pod nazivom “Važnost simetrije”. Gospodin Pennington autor je knjige “A textbook of Bowen technique“, koja oblikuje jedan napredni pogled na Bowen tehniku, koji se bazira na procjeni simetrije tijela, uočavanju faktora koji narušavaju tu simetriju i njihovog otklanjanja – čime se postiže trajni učinak balansa tijela. Na radionici smo imali priliku usvojiti vještine ovakvog pristupa. Iznimno smo počašćeni odlukom da kao jednu od svojih destinacija za predavanje izabere baš Zagreb, a i odlukom dragih gostiju, kolega iz susjednih država – Slovenije, Bugarske i Grčke, da nam se pridruže. Uz usvajanje novih znanja to je bilo odlična prilika i za internacionalno druženje Bowen terapeuta!

graham-1
grupna-1 graham2 graham1

Najava događaja: Predavanje o Bowen metodi u Splitu
Predavanje o Bowen metodi, 29.05. u 19 sati, Split (Kaštel Lukšić), dvorac Vitturi. Predavanje drži gđa Dejana Matković. Ulaz je slobodan.

1604771_10151848182220759_1291926864_n
OBILJEŽAVANJE INTERNACIONALNOG BOWEN TJEDNA U HRVATSKOJ
Predavanje o Bowen metodi u Zagrebu
Povodom obilježavanja Bowen tjedna u Zagrebu najavljujemo predavanje: “Bowen terapija- iscjeljujuća snaga nježnog dodira”, četvrtak, 17.04.2014., u 18.00 h u Centru zdravlja Animaseda, Ulica grada Vukovara 269a, 10.kat. Predavanje drži kolegica Maja Fotez.
Bowen-Maja
Predavanje o Bowen metodi u Zadru
Povodom obilježavanja tjedna Bowen terapije, u utorak, 15.04.2014. u 18 sati gđa Dejana Matković održat će predavanje o Bowen metodi u Gradskoj knjižnici u Zadru. Pozivamo sve zainteresirane kolege, korisnike i buduće korisnike Bowen metode da prisustvuju ovom predavanju.
Pogledajte prilog.
Bowen-Dejana

Nova grupa budućih Bowen terapeuta
U Zagrebu je održan Modul 1 tečaja Bowen tehnike za zdravstvene djelatnike. Nakon uvodne teorije gdje je objašnjeno koji su to mehanizmi pomoću kojih djeluje Bowen metoda, intenzivno se radilo na usvajanju vještina. Bio je to, kao i uvijek, za polaznike prvi susret s pokretima rolanja te usvajanjima polovine procedura usmjerenih na problematiku mišićno koštanog sustava. Prekrasan vikend koji je protekao u intenzivnom radu, otkrivanju pozitivnih učinaka koje su iskusili kolege radeći jedni na drugima i vjerujemo zaljubljivanjem u ovu iznimnu manualnu metodu.
DSC00140

Polaganje ispita
Grupa polaznika upisana 2013.-e godine izašla je na polaganje ispita. Provjerom prikaza slučaja pacijenata, pisanom provjerom i demonstracijom praktičnog rada na modelu pokazali su usvojena znanja i vještine.
DSC00104DSC00103

Gostovanje u emisiji Dobro jutro Hrvatska
U četvrtak, 6.02.2014. gđa Draženka Šarić Šimić predstavila je Bowen tehniku u emisiji Dobro jutro Hrvatska. Budući da je rubrika bila “Za mame i tate” Draženka se odlučila na predstavljanje tretmana protiv grčeva (kolika) i za potez koji se koristi kod napada astme i može poslužiti svima koji boluju od ove bolesti. Zahvaljujemo mami Azri i malom Mateju na sudjelovanju i pomoći u predstavljanju Bowen metode. Prilog u cijelosti možete pogledati u prilogu.

032
Tjedan posvećen Bowen tehnici
Obilježimo ga zajedno, šaljite nam svoje ideje i prijedloge.
obljetnica
Fascija, vještine dodira i palpacije za Bowen praktičare
02. i 03. 11.2013. u Zagrebu, u novootvorenom prostoru ustanove Galbanum, a pod organizacijom HUBTa, održana je dvodnevna radionica na temu: Fascija, vještine dodira i palpacije za Bowen praktičare, predavač Gsp John Wilks, uz goste iz susjedne nam Slovenije i Srbije.
Djelotvornost Bowen tehnike može se pojasniti djelovanjem na razne strukture u tijelu. Jedna od tih struktura je i fascija. Da bismo razumjeli princip rada Bowen tehnike, korisno je podsjetiti se na ulogu koje vezivno tkivo ima u ljudskom organizmu, posebice fascija. Ključna funkcija fascije je omogućavanje učinkovitog kretanja organizma. Bowen pokret stimulira nekoliko vrsta unutar fascijalnih mehanoceptora: Golgijeva, Pacinijeva, Ruffinijeva tjelešca te intersticijske receptore, koji mijenjaju mišićni tonus (snižavaju ga ili povećavaju), a ujedno povećavaju vagusni tonus organizma i djelovanje parasimpatikusa. Određene vrste pokreta u Bowen tehnici svojom brzinom i smjerom izvođenja pomažu i hidrataciji fascije, što pak potiče bolju prokrvrljenost okolnog tkiva te živčanu provodljivost/osjetljivost…ovo je samo dijelić priče o važnosti i ulozi fascije te principima rada i djelovanja Bowen tehnike na istu.

fascija-radionica

EmmTech
Održan je još jedan EmmTech jednodnevni tečaj. Deset polaznika upoznalo je i oduševilo se metodom rada na tijelu kojom se postiže učinak smanjenja boli, povećanja gibljivosti i balansa. Najbolja “prva pomoć” za mišiće koju možete nositi u svojim rukama. Uskoro u Hrvatskoj krećemo s organizacijom profesionalnog Emmet tečaja.

Fascija, vještine dodira i palpacije za Bowen praktičare
Zagreb, pozivamo zainteresirane kolege na dvodnevnu radionicu Fascija, vještine dodira i palpacije za Bowen terapeute. Radionicu će držati g.John Wilks, a održat će se 2. i 3. studeni 2013. Prijave primamo na mail info@hubt.hr

Bowen tečaj 2013./14., Zagreb
Upisana je nova grupa polaznika na tečaj Bowen tehnike za zdravstvene djelatnike. Domaćin je bila Ustanova Galbanum, predavač Ozana Pope-Gajić, bacc.fizioth, Bowen terapeut. Očekivani završetak edukacije za deset upisanih polaznika očekuje se u ožujku 2014.-e, kad se upisuje iduća grupa polaznika.


Prezentacija Bowen tehnike u Udruzi Oblačić, Zagreb
Prva prezentacija Bowen terapije za sve zainteresirane roditelje održana je 27.03.2013. u 17 sati u suradnji s Udrugom Oblačić i Centrom za edukaciju i savjetovanje Sunce.
Prezentaciju je održala Draženka Šarić Šimić, bacc.fizioth, Bowen terapeut.

EmmTech jednodnevni tečaj 29.06.2013.
Zagreb, pozivamo zainteresirane kolege na jednodnevni tečaj EmmTech za Bowen terapeute, fizioterapeute, radne terapeute, kineziterapeute, instruktore Pilatesa/Yoge/Zumbe, sportske trenere, masere, sportaše i njegovatelje. Opširnije o EmmTechu. Prijave primamo na mail info@hubt.hr

‘Bowen – cjeloviti pristup’
Predavanje je održano 27.02.2013. u 16 sati u Vukovaru u prostorijama Udruge ‘Vukovarski leptirići’.
Predavanje je bilo namijenjeno roditeljima djece sa teškoćama u razvoju i stručnim suradnicima udruge – fizioterapeutima, rehabilitatorima i radnim terapeutima.
Predavanje je održala Lidija Titorić Aeberhard bacc.fizioth, Bowen terapeut.

Napredni Bowen tečaj
U Zagrebu 9. i 10. veljače 2013. održan je “Advance Your Bowen 1”. U organizaciji The Bowen School for Healthcare Professionals s instruktoricom gospođom Anneke Loode. Domaćin tečaja bila je Ustanova Galbanum. Informacije o budućem datumu održavanja naprednog tečaja možete dobiti putem maila info@hubt.hr, a bit će objavljene i na ovim stranicama.

EmmTech jednodnevni tečaj
Zagreb, pozivamo zainteresirane kolege na jednodnevni tečaj EmmTech za Bowen terapeute, fizioterapeute, radne terapeute, kineziterapeute, instruktore Pilatesa/Yoge/Zumbe, sportske trenere, masere, sportaše i njegovatelje. Opširnije o EmmTechu. Prijave primamo na mail info@hubt.hr

Tečaj – Bowen tehnika za zdravstvene djelatnike – 2013.
Opširnije informacije. Prijave na info@ergovita.hr

Bowen tehnika u Hrvatskoj