Ozana Pope-Gajić, mag.med.tech., bacc.fizioterapije, stručni nastavnik, Bowen terapeut i instruktor, Certificirani Emmett terapeut i instruktor

Ozana Pope-Gajić:
Adresa: Ljubljanska 1, 31000 Osijek, Hrvatska
Kontakt: tel: +385 (0)31 582 364 | +385 (0)98 1611 438
Email / web: ozana@ergovita.hr | bowen.ergovita.hr | ergovita.hr
Bowen edukacija:
 • Bowen škola za zdravstvene djelatnike – Licenca za Bowen terapeuta, Zagreb, 2008.
 • Bowen škola za zdravstvene djelatnike – Advance Your Bowen 1, Zagreb, 2010.
 • Working with babies, mums and toddlers – Bowen therapy workshop with John Wilks, London, UK, 2011.
 • Fascia workshop with John Wilks, Zagreb, HR, 2013.
 • The Importance of Symmetry with Graham Pennington, Zagreb, HR, 2014.
 • The Pelvis & Lumbar Spine, Postgraduate Education for Bodyworkers with John Garfield, Zagreb, HR, 2015.
 • Intenzivna radionica s Dr. Romney Smeeton, Chicago, IL/USA, 2015.
 • “Importance of Symmetry – extended version” with Graham Pennington, Zagreb, HR, 2016.
 • Intenzivna radionica s Dr. Romney Smeeton, Zagreb, HR, 2016.
 • Targeting Primary Disfunction with Graham Pennington, Slovenija, Ljubljana, 2017.
 • Bowen Technique – Common Patterns & Clinical Practice – Dr Romney Smeeton i Graham Pennigton, Zagreb 2019.
 • Intenzivna radionica s Dr Romney Smeeton – Rijeka, 2019.
 • Targeting Primary Disfunction with Graham Pennington, London, 2020.
Članci: Stresni život i tegobe su sve očitije povezani, Bowen metoda: Preciznim pokretom terapeuta vraća se ravnoteža organizmu, O Bowenovoj metodi, Opis Bowenovog tretmana, Za koga je Bowenova terapija, Bowen terapija i poslijeporođajni mastitis, Bowen terapija i Chronova bolest u trudnoći, Bowen tretman novorođenčadi, Dugotrajna bol u donjem dijelu leđa, Migrena u trudnoći, Jeste li pokušali s Bowen terapijom?, Bowenova terapija – pomoć kod dojenačkih grčeva, Prikaz slučaja pacijenta objavljen u knjizi g.John Wilksa: Using the Bowen Technique to Address Complex and Common Conditions
Mapa
View Larger Map

Nakon petnaestogodišnjeg rada kao fizioterapeut Ozana je čula za Bowen tehniku. Zaintrigirala ju je toliko da je Bowen tečaj dovela u Hrvatsku. Postala je Bowen terapeut 2010. godine i od tada sve više prakticira upravo ovu vrstu terapiju. Zadovoljna učinkom Bowena na svoje pacijente, odlučuje proširiti svoja znanja i vještine, te završava napredni Bowen tečaj (Advance Your Bowen 1, Zagreb, instruktor Anneke Loode), Bowen za trudnice, bebe i djecu (Working with babies, mums and toddlers – Bowen therapy workshop with John Wilks, London, UK) i upoznaje se s novim manualnim konceptom na EmmTech tečaju u Zagrebu, te nastavlja daljnju edukaciju za Emmett praktičara koju završava 2014. godine.
Zadnjih godina učila je od vrsnih Bowen terapeuta Graham Penningtona i John Garfielda, a najsretnija je što joj se ukazala prilika moći učiti od Bowenovog učenika Dr.kiropraktike Romney Smeetona koji zadnjih 40 godina primjenjuje i unaprijeđuje Bowenov rad u svojoj klinici. Bila je iznimna čast sudjelovati na intenzivnoj radionici u Chicaguna prvom Bowen simpoziju u Americi 2016. godine. Trening s Dr Smeetonom nastavljen je u naredne dvije prilike u Zagrebu naredne i Rijeci 2019. godine.

Svoje oduševljenje ovakvom vrstom strukturalne i cjelovite terapije Ozana nastoji prenijeti i na druge zdravstvene djelatnike širom Hrvatske, te sudjeluje u pokretanju i radu Hrvatske udruge Bowen terapeuta. Dugogodišnje nastavničko iskustvo i iskustvo u radu s Bowenom u svojoj privatnoj praksi Ozana prenosi na svoje kolege na tečajevima Bowen tehnike. Ponosna je svojim iskustvom učenja od direktnog učenika i suradnika gospodina Tom Bowena, doktora kiropraktike Romney Smeetona, što je između svih ostalih znanja i vještina integrirano u tečaj kojeg podučava. Osnove strukture tečaja proizašle su iz rada kolegice Anneke Loode i programa njezine škole The Bowen School for Healthcare Professionals.

Kao certificirani Emmett terapeut zadnjih je godina predstavnik i koordinator za Hrvatsku, višegodišnji EmmTech tutor, a od nedavno i instruktor Emmett tehnike.

U svakodnevnom radu u svojoj privatnoj praksi – Ergoviti, Ozana najveći dio vremena provodi radeći Bowen i Emmett terapiju sa svojim pacijentima. Uža područja rada, osim rada s djecom i trudnicama, uključuje i rad s pacijentima koji imaju problema s kralježnicom (od bolnih sindroma do glavobolja i vrtoglavica, te problema sa čeljusnim zglobom), te osoba s problemima vezanim uz stres (od problema sa spavanjem, neraspoloženja, kroničnog umora, probavnih poteškoća). Dugogodišnje bavljenje pitanjima ženskog zdravlja (od prevencije do terapije trudnica, žena u poslije porođajnom razdoblju, menopauzi itd) dodatno je proširila završivši radionicu Emmett tehnike za žensko zdravlje (Emmett4Women) krajem 2016. godine.

Ozana živi i radi u Osijeku, supruga je i majka dvoje djece, uživa u čitanju i u boravcima u prirodi sa četveronožnom “prijateljicom” Aryom. Svojim radom s pacijentima i radom posvećenim širenju Bowen i Emmett tehnike u Hrvatskoj nastoji postići da ove prekrasne i sveobuhvatne manualne tehnike postanu što dostupnije.

Kontakt:
Ozana Pope-Gajić
Ergovita, Ljubljanska 1, 31000 Osijek, Hrvatska
(+385)31582364, (+385)981611438
ozana@ergovita.hr
www.bowen.ergovita.hr
www.ergovita.hr
www.emmett-hr.com

Bowen tehnika u Hrvatskoj