Dodatna edukacija za Bowen terapeute

Bowen u praksi – rad s trudnicama, rodiljama i djecom
Jednodnevna radionica namijenjena Bowen terapeutima koji rade ili žele raditi s trudnicama, rodiljama i djecom.  Predavač: Ozana Pope-Gajić, mag.med.techn., bacc.fizio., Bowen instruktorica, Voditeljica tjelesnih aktivnosti za trudnice, Unicefova edukatorica za trudničku pripremu. Satnica: 9-17h; Kotizacija: 200 €; Tečaj je na hrvatskom jeziku. Više o sadržaju tečaja i instruktorici.


GOSTOVANJA INOZEMNIH BOWEN INSTRUKTORA:
Ponosni smo domaćini niza Bowen edukacija uvaženih inozemnih instruktora s ciljem boljeg  kliničkog razumijevanja, usavršavanja manualnih vještina i umrežavanja Bowen zajednice.


2023.

“Bowen in Action” Zagreb, 05.06.2023. Dr Romney Smeeton i Graham Pennigton iz Australije došli su održati klinički dan s prezentacijom rada na pacijentima uz pojašnjenja terapijskog procesa u vidu odgovora na pitanja. 

Ovo je neprofitni događaj - sav profit doniran je u dobrotvorne svrhe udruzi Vukovarski leptirići. Prijava je moguća samo za Bowen terapeute koji imaju završeni IOS. Više o radionici.

The Importance of Symmetry (IOS), Extended version, Zagreb, 02-04.06.2023. Trodnevna radionica za Bowen terapeute sastoji se od radionice IOS (važnost simetrije) i dodatnog dana u kojem se prezentira drugi dio IOS-a,  pod naslovom Ciljanje primarne disfunkcije TPD (Targeting primary disfunction). Predavač: Graham Pennington.
Više o sadržaju tečaja i instruktoru.

Fine Tunning the Neck – Zagreb, 22-23.04.2023. Philip Steward. Sadržaj radionice.


2019.

Bowen Technique – Common Patterns & Clinical Practice – ZAGREB A one-off workshop with Graham Pennington and Dr. Romney Smeeton Dvodnevna radionica 2-3.11.2019.

The Importance of Symmetry (IOS), Zagreb, 4-5.05.2019. Radionicu drže naši kolege iz Velike Britanije, Robert Smith i Matt East.


2018.
Skype radionica -Alastair McLoughlin – tretiranja ožiljkastog tkiva

Zagreb, Re-Alignment, siječanj 2018.


2017.
Drugi skup Bowen terapeuta – Zagreb, studeni 2017.

Dragi kolege, drugi skup Bowen terapeuta prošao je sjajno.
Za vas koji, na žalost, niste uspjeli doći složila sam kratki pregled.
S radnim dijelom počeli smo kojih pola sata kasnije zbog tehničkih poteškoća, ali je to bila odlična prilika da se ljudi upoznaju (ili bolje upoznaju) uz kavu i čaj u šarmantnom loungeu Instantoffice-a. S upoznavanjem smo i započeli skup, te smo prvih sat vremena imali prilike poslušati poticajne priče u obliku kratkog predstavljanja kolega – gdje rade, Bowen put, vrste pacijenata, specifičnosti baš njihovog rada i viđenja Bowena.
U uvodnom dijelu sjetili smo se prvog skupa 2014. godine, prošli smo slikom i komentarima kroz “povijest” Bowen grupa u Hrvatskoj (još od 2009.) i vidjeli da nas ima 87.
Nakon toga bilo je govora o mjestu Bowen tehnike u medicinskoj profesiji u Hrvatskoj, predočeni su dokumenti kojima se prepoznaje Bowen kao terapeutska metoda koju provode zdravstveni djelatnici u zdravstvenim ustanovama, te nalazi liječnika koji svojim pacijentima propisuju upravo Bowen. Podsjetili smo se aktivnosti koje smo provodili od 2009. do danas (od predavanja, gostovanja na radiju, televiziji, članaka u novinama). Podsjetili smo se i naprednih radionica s raznim internacionalnim instruktorima i dragim gostima iz cijelog svijeta!
Nakon pauze za kavu održana su dva prekrasna predavanja kolegice Maje Vezmarović Bojanić: Utjecaj Bowen tehnike na mobilnost ruke kod djeteta i kolegice Vesna Genc: ADHD i Bowen. Kolegice su iznijele odlične primjere iz prakse koje su potkrijepile mogućnost pristupa tehnici na strukturalni i cjeloviti način.
Na kraju, podijelila sam nešto što sam i ja dobila kao dar, a to je učenje gospodina Romney Smeetona. Prezentirala sam u kratkim crtama teorijske značajke bazičnog Tomovog rada, te svoju skromnu interpretaciju Romneyeve interpretacije rada gospodina Toma Bowena.
Kako je planirano, skup je završio u 13 sati, nakon čega smo se obilno i s guštom počastili u Batak Grillu na Radničkoj cesti.
Hvala kolegama koji su doputovali iz Pule, Livada, Slatine, Lošinja, Osijeka, Kutine, Siska, Varaždina, Čakovca i svima koji su iz Zagreba a odvojili su vrijeme da uveličaju ovaj skup! Hvala Maja i Marina na organizacijskim podrškama!


2016.
The Importance of Symmetry – Extended Version
Gospodin Graham Pennington održao je 1-3.07.2016. u Hrvatskoj trodnevnu radionicu “The Importance of Symmetry – Extended Version”.


2015.
Napredni Bowen tečaj
– “Advance Your Bowen 1” u organizaciji The Bowen School for Healthcare Professionals, instruktor gđa Anneke Loode održana je 25-26.06.2015.

Zdjelica i lumbalna kralježnica – The Pelvis & Lumbar spine – Dvodnevna radionica gospodina John Garfielda, Bowen terapeuta iz Australije održana je 12. i 13. rujna 2015. u Zagrebu.


2014.
Važnost simetrije – The Importance of Symmetry
– Dvodnevna radionica za Bowen terapeute koju drži g. Graham Pennington bila je 14. – 15. lipnja 2014. Namjera ove radionice je educirati Bowen terapeute za adekvatnu procjenu pacijenta, koja ima za cilj uklanjanje mišićne napetosti i disfunkcije koju uzrokuje ista. Svrha radionica nije učenje ”nove” Bowen tehnike, već kvalitetnija procjena u radu terapeuta i primjena iste. Radionica će poboljšati Vaše samopouzdanje i Vaše kliničke rezultate bez narušavanja osnova ove tehnike. Vjerujem da će zauvijek promijeniti način na koji prakticiramo Bowen tehniku. Informacije i prijave za tečaj na info@ergovita.hr, prijavnicu možete pronaći i na službenim stranicama gospodina Penningtona.


2013.
Fascija, vještine dodira i palpacije za Bowen praktičare
– održana 2. i 3. studeni 2013. Na ovoj radionici bit će govora o različitim receptorima koji se nalaze u fasciji i drugim oblicima vezivnog tkiva. Na radionica će biti pojašnjeno kako različiti receptori reagiraju na različite vrste dodira (npr. brzina, dubina pritiska i sl.) koji se koriste u različitim Bowen potezima, i kako praktičar može koristiti Bowen poteze za postizanje određenih učinaka. Radionica će uključivati praktični rad i teoriju, te će analizirati znanstvenu pozadinu u radu s različitim razinama pritisaka u akutnim i kroničnim slučajevima. Obradit će se i različitost između medijalnih i lateralnih poteza u postizanju konkretnih učinaka s raznim klijentima i uvjetima. Tečaj se fokusira na poticanje povećane osjetljivosti na odgovore tijekom tretmana i na razumijevanje o tome što ti odgovori znače u smislu terapeutskih mogućnosti. Predavač John Wilks iz Velike Britanije.

Napredni Bowen tečaj
– “Advance Your Bowen 1” u organizaciji The Bowen School for Healthcare Professionals, instruktor gđa Anneke Loode održano 9. i 10.02.2013.

Bowen tehnika u Hrvatskoj