Stranica za korisnike Bowen terapije

Za koje probleme možete potražiti pomoć Bowen terapeuta?

Bowen se najviše primjenjuje kod problema s mišićno-koštano-neurološkim sustavom, akutnim i kroničnim bolnim sindromima, te kod funkcionalnih poremećaja vezanih uz probavni i dišni sustav.

Neke od tegoba kod kojih je Bowen terapija pokazala učinak su: bolovi u leđima, išijas, uklještenja, trzajne ozljede vrata, spondiloze, strukturalne deformacije i loša držanja. Bolovi u čeljusnom zglobu, uklještenja čeljusnog zgloba, bolovi i trnjenja lica, bruksizam, glavobolje. Bolni zglobovi, izvanzglobni reumatizmi, stanja nakon iščašenja, prijeloma, ozljeda i operacija. Sindromi prenaprezanja. Sportske ozljede. Otežana probava (zatvor), žgaravica, napuhnutost, kolike (grčevi) kod novorođenčadi. Glavobolje, migrene, vrtoglavice, stres, nesanica.

Pomažemo osobama s respiratonrim poteškoćama (u vidu sinusitis, alergija), a podrška smo i u neurološkoj (re)habilitaciji kod dojenčadi s razvojnim odstupanjima, pomoć osobama nakon moždanog udara ili ozljeda živaca (pareze/paralize), podrška za osobe koje boluju od multiple skleroze ili za djecu s poremećajima iz autističnog spektra.

Uža specijalnost pojedinih Bowen terapeuta je i rad s osobama koje imaju reproduktivne poteškoće i trudničke i postporođajne tegobe (mučnina, zatvor, nespavanje, bolovi u leđima).

U prevenciji su tretmani namijenjeni svim osobama koje drže do svog zdravlja, kroničnim pacijentima koje iscrpljuju druge bolesti i liječenja, te posebno osobama izloženijim stresu. Kroz preventivne tretmane usmjerene poboljšanju kvalitete života može doći do poboljšanja probave, kvalitete sna, normalizacije menstrualnih ciklusa ili raspoloženja. Veliki broj roditelja prepoznao je i korist Bowen tretmana za novorođenčad, jer mogu pomoći kod bolnih kolika, ali i djelovati preventivno u dojenačkoj, dječjoj i adolescentnoj dobi kao pomoć kod funkcionalnih poremećaja i za postizanje optimalnih uvjeta zdravog rasta i razvoja.

Sve češće su Bowen terapeuti u timu osim s fizioterapeutima i s logopedima, radnim terapeutima, psiholozima gdje pridonose bržoj realizaciji nekih razvojnih ili (re)habilitacijskih ciljeva.

Ako želite unaprijediti svoje zdravlje mogući su preventivni tretmani!

Preventivni tretmani za povećanje tjelesne spremnosti sportaša.
Preventivni tretmani za podršku imuniteta.
Preventivni relaksacijski tretmani.


Časopis Astral 24sata i novinarka Ana Vukašinović pisali su o Bowen i EMMETT tehnici.

Pronađi najbližeg Bowen terapeuta.

Osvrti na Bowen terapiju

1. Rujan 2015.- Bowen terapeut: Ozana Pope-Gajić šalje iskaz njezine klijentice:
Nakon višemjesečnih intenzivnih bolova u dijelu od struka do koljena otišla sam liječniku i obavila preglede kod ortopeda i fizijatra te snimku magnetnom rezonancom. Utvrđene su mi hernijacije na više kralježaka. Išla sam na razne elektro terapije ali nisu mi pomogle. Odlučila sam i otišla u Ergovitu za koju sam čula davno ranije ali nisam znala što se sve radi.
Oduševio me prijem i detaljno upoznavanje s provođenjem i djelovanjem Bowen terapije. Terapija je vrlo nježna i ugodna i što je najvažnije vrlo učinkovita.
Prije početka terapije pila sam 3 brufena dnevno da bi mogla funkcionirati. Nakon prve smanjila sam na jedan dnevno, a nakon druge sam uzimala po jedan Lekadol „ za svaki slučaj“. Ubrzo više nisam uzimala nikakve tablete.
Više nemam bolova, provodim redovito preporučene vježbe, pijem dosta vode i obavljam sve dosadašnje aktivnosti. Mjesec dana nakon četvrte terapije pješačila sam bez problema po nekoliko kilometara dnevno.
Zahvalna sam gospođi Ozani na zaista uspješnoj terapiji i preporučujem svima. Nemojte trpiti bolova se možete riješiti.
Katica Đeri, prvostupnica sestrinstva

2. Travanj 2014. – Bowen terapeut: Maja Fotez šalje iskaz njezine klijentice:
“U ranoj mladosti doživjela sam teške traume fizičke i psihičke. Imala sam nekoliko prijeloma i operacija. Jako stresne životne situacije. Liječena sam u centru za bol, stacionarno u toplicama. Redovito provodim fizikalnu terapiju. Pomaka i poboljšanja je bilo ali neznatno. Na tretman sam došla zbog napetosti i bolovima u mišićima vrata, ramena, nogu, te prisutnih trnaca duž ruku i lijeve noge. Pokretljivost je bila vidno smanjena. Osim toga postoje i tegobe ostalih organa bolovi bubrega, problemi s jetrom, srčane aritmije, slaba probava i depresija. Po preporuci osobe koja je prosla terapiju Bowen tehnike odlučila sam i ja pokušati (spasiti svoje tijelo) pronaći spas. Prije 4 mjeseca provodila sam fizikalnu terapiju po kojoj nije bilo nekog dugoročnog poboljšanja s obzirom da sam primila 20 terapija. Nakon samo dva tretmana život mi se promijenio za 80%. Nestale su mi mnoge tegobe bolova, pokretljivosti i psihičkog stanja. Svaka terapija dalje obnovila je moje tijelo za nepovjerovat. Do sada sam prmila 5 terapija nakon kojih su tegobe puno, puno blaže, skoro pa nestale s obzirom na stanje u kojem sam došla. Zahvaljujući gđici. Maji na velikom trudu, koja me mogu reći vratila u život bez nekih većih bolova, punu lakšu pokretljivost i vedrinu.
Od srca hvala i puno daljnjeg uspjeha!”
B.P. 1958.g, Zagreb

Više o samoj terapiji i istraživanjima o učincima Bowen tretmana pronađite ovdje.

Bowen tehnika u Hrvatskoj