Draženka Šarić Šimić, bacc. fizioterapije, Bowen terapeut

Draženka Šarić Šimić:
Adresa: Badalićeva 31, 10 000 Zagreb, Hrvatska
Kontakt: tel: +385 (0)95 90 50 167
Email / web: drazbowen@gmail.com
Bowen edukacija:
  • Bowen škola za zdravstvene djelatnike – Licenca za Bowen terapeuta, Zagreb, 2010.
  • Bowen škola za zdravstvene djelatnike – Advance Your Bowen 1, Zagreb, 2010.
  • Working with babies, mums and toddlers – Bowen therapy workshop with John Wilks, London, UK, 2011.
  • Fascia workshop with John Wilks, Zagreb, HR, 2013.
  • The Importance of Symmetry with Graham Pennington, Zagreb, HR, 2014.
Članci:
Mapa
Prikaz veće karte

Za Draženku, 1987. godina je godina velikih promjena u životu. Neki od vas pamte Univerzijadu koja se u Zagrebu održavala 1987. godine, a Draženka je te godine rodni Osijek zamijenila studentskim životom u Zagrebu.

Aktivno bavljenje sportom (košarkom) u mladosti uspješno nadopunjava sa strukom, jer fizioterapiju je odabrala kao životni poziv još u srednjoškolskim danima. 1989. diplomira pri Medicinskom fakultetu u Zagrebu na Višoj školi za medicinske sestre i zdravstvene tehničare – smjeru Fizioterapije. Svoja znanja i iskustva iz fizioterapije, 1997/98. godine ima prilike primjeniti kao zaposlenik NovaCare Rehabilitation Company u Jewish Healthcare Center, Worcester, MA (SAD). Povratkom u Zagreb nastavlja sa fizioterapijskom praksom pri Specijelnoj bolnici ”Goljak” u radu sa djecom sa posebnim potrebama.

Jedna mudra izreka glasi: ” Život je pokret”, a osnova fizioterapije je pokret. Pokret ukoliko je pravilan, specifičan može imati velikog utjecaja na zdravlje, radost, emocije, sreću. Pokret je i osnova Bowen tehnike; poseban je, odmjeren, pravilno doziran, pravilno izvođen, presudan jer 2010.-e Draženka postaje Bowen terapeut. Pozitivna iskustva u radu s tehnikom (osobna, u radu s kolegama, prijateljima) rezultiraju daljnom željom za stjecanjem novih vještina te Draženka završava napredni Bowen tečaj (Advance Your Bowen 1, Zagreb, instruktor Anneke Loode), Bowen za trudnice, bebe i djecu (Working with babies, mums and toddlers – Bowen therapy workshop with John Wilks, London, UK, 2011.), 2012. godine upoznaje se s novim manualnim konceptom na EmmTech tečaju u Zagrebu.
Znanja i vještine Bowen tehnike oplemenile su njezinu svakodnevnu fizioterapijsku praksu.
Draženka živi i radi u Zagrebu, supruga je, majka dvoje djece. Ljubitelj je životinja, posebice pasa, uživa u šetnjama, boravcima u prirodi, slavonskoj ravnici, zagorskim bregima, dalmatinskim otocima posebice viškim valama.

Kontakt:
Draženka Šarić Šimić
Badalićeva 31, 10 000 Zagreb, Hrvatska
(+385)95 90 50 167
drazbowen@gmail.com

Bowen tehnika u Hrvatskoj