Bowen u praksi – rad s trudnicama, rodiljama i djecom

Jednodnevna radionica namijenjena je Bowen terapeutima koji rade ili žele raditi s trudnicama, rodiljama i djecom. Radionica je pretežno praktična uz kratak teorijski dio koji obuhvaća presjek ponavljanja znanja o trudnoći, porođaju, poslijeporođajnom razdoblju i razvoju djece. Radionica nudi pregled specifičnosti Bowen rada s ovom populacijom, te mjere opreza.

Praktični dio čini uvježbavanje potrebnih adaptacija i primjena specifičnih Bowen vještina za žene u tom periodu. Biti će obrađeno pristupanje problemima neplodnosti, te važnost i načini prevencije inkontinencije u rodilja. U radu s djecom nadogradit ćemo osnovnu vještinu anti-colic tretmana s bazičnog tečaja te predstaviti daljnju razradu tretmana novorođenčeta, dojenčeta i djeteta sa specifičnim rješenjima za najčešće probleme iz prakse. Pojasnit će se načini integracije Bowena s ostalim terapijskim alatima koje koristite u radu s trudnicama, rodiljama i djecom.

Predavač: Ozana Pope-Gajić, mag.med.techn., bacc.fizio., Bowen instruktorica, Voditeljica tjelesnih aktivnosti za trudnice, Unicefova edukatorica za trudničku pripremu.

Nakon petnaestogodišnjeg rada kao fizioterapeut Ozana je 2010. postala Bowen terapeut i od tada intenzivno koristi ovu metodu u svom radu. Daljnju edukaciju nastavlja s naprednim Bowen tečajem (Advance Your Bowen 1, Zagreb, instruktor Anneke Loode), Bowenom za trudnice, bebe i djecu (Working with babies, mums and toddlers – Bowen therapy workshop with John Wilks, London, UK) , a zadnjih godina intenzivno uči od vrsnih Bowen učitelja Graham Penningtona i Bowenova učenika Dr.kiropraktike Romney Smeetona koji zadnjih 40 godina primjenjuje i unaprijeđuje Bowenov rad u svojoj klinici.

Dugogodišnje nastavničko iskustvo i iskustvo u radu s Bowenom u svojoj privatnoj praksi Ozana prenosi na svoje kolege na tečajevima Bowen tehnike, gdje je edukaciju prošlo 15 generacija kolega u zadnjih deset godina.

U svakodnevnom radu u svojoj privatnoj praksi – Ergoviti, Ozana najveći dio vremena provodi radeći Bowen. Uža područja rada, osim rada s djecom i trudnicama, uključuje i rad s pacijentima koji imaju problema s kralježnicom (od bolnih sindroma do glavobolja i vrtoglavica, te problema sa čeljusnim zglobom), te osoba s problemima vezanim uz stres (od problema sa spavanjem, neraspoloženja, kroničnog umora, probavnih poteškoća). Dugogodišnje bavljenje pitanjima ženskog zdravlja, od prevencije do terapije trudnica, žena u poslije porođajnom razdoblju, menopauzi itd, dodatno je proširila te postala licencirana voditeljica trudničkih aktivnosti i Unicefova edukatorica pripreme za porod , te završila niz stručnih edukacija iz područja ženskog zdravlja.

Bowen tehnika u Hrvatskoj